“Maar dat wil ik niet lezen…”, aan het lezen in de Kinderboekenweek 2017

“Ik weet dat ze die serie over die loser leest, maar heeft u niet iets anders? Een echt boek?” Kinderboekenweek 2017, tijd om kinderen weer aan het lezen te krijgen. Wat raden wij nou aan om elk kind weer met plezier aan het lezen te krijgen?

De wensen voor een boek verschillen per generatie. Sinds de opkomst van series als als Het leven van een Loser, en Tom Groot is er een discussie opgelaaid: kinderen willen tekeningen en grappen, ouders willen serieuze(re) lectuur. En waar staan wij, als boekverkopers? Aan de kant van de ouders, die de aankoop doen, of aan de kant van het kind dat het boek moet lezen?

Mijn collega’s en ik proberen altijd het perfecte boek te vinden voor elk kind. Interesses, hobby’s, leesniveau, alle stenen worden omgekeerd om een boek te bedenken dat gewoon echt leuk is om te lezen. En we hebben de kennis in huis: zelf lees ik kinderboeken, collega Job leest ze voor, en collega Rita’s zoon heeft ook nog wel wat tips voor jullie. Dus stap op de Nooitlek, doorkruis het Verboden Bos, en zoek een boek in onze boomhut.